Dvoch účastníkov streľby na Sigorde vyšetrovateľ obvinil z vydierania

26.11.2008 Prešov

Prešov 26. novembra (TASR) - Prešovský policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie a zároveň vzniesol obvinenie pre zločin vydierania spáchaný formou spolupáchateľstva voči 33-ročnému mužovi z Bardejova a rovnako ...
Obvinení muži v spoločnosti ďalších troch osôb prišli v utorok krátko pred 2. h ráno k jednej z chát, vyvolali von jej 38-ročného majiteľa a žiadali o vyplatenie dlhu z minulosti vo výške 10.000 Sk (332 eur). Majiteľovi sa vyhrážali so zbraňou v ruke a hrozili rozstrieľaním auta. Z nelegálne držanej zbrane dokonca niekoľkokrát vystrelili smerom k detskému ihrisku. Následne na to strieľal z legálne držanej zbrane majiteľ chaty, pričom trafil dvoch mužov do oblasti dolných končatín.
Jeden zo zranených zostal pri na mieste konfliktu, ostatní štyria ušli na osobnom aute. Tých prenasledovala privolaná policajná hliadka a po niekoľkých kilometroch ich zadržala na prešovskom sídlisku Sekčov. Vyšetrovateľ dvoch z pätice mužov zadržal a podal podnet na ich vzatie do väzby. Jeden z obvinených, 33-ročný Prešovčan je hospitalizovaný v nemocnici, kde ho stráži policajná hliadka. Predpokladanú dobu jeho liečby odhadli lekári na šesť až deväť mesiacov. Ostatných troch účastníkov incidentu prepustili po vypočutí na slobodu. Prípad naďalej vyšetruje Úrad justičnej a kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Prešove.
 

Vyberte región